Вести за индустријата

Како да изберете добар индустриски појас на жица

2022-02-11
Квалитетот на материјалите за прицврстување директно влијае на квалитетот наиндустриски жичен ремен. Изборот на материјали за ремен е поврзан со квалитетот и работниот век на ременот. Потсетете се дека не смеете да бидете алчни за евтина цена при изборот на производи за жичани ремени. Евтините производи за жичани ремени може да користат пониски материјали за жичани појаси. Како да се разликува квалитетот на темпераментот? Разберете го материјалот на ременот. Следниве се информациите за изборот на материјалот за прицврстување.

Таа е составена одиндустриски жичен ремен, обвивка и општи материјали за прицврстување на жици. Сè додека ги знаете овие материјали, лесно можете да го разликувате квалитетот на ременот.

1ã Избор на материјал на терминални блокови(индустриски ремен за жица)
Бакарот што се користи за терминални материјали (бакарни делови) е главно месинг и бронза (тврдоста на месингот е малку пониска од онаа на бронзата), од кои месинг зазема голем дел. Покрај тоа, различни премази може да се изберат според различни потреби.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept