Вести за индустријата

Разликата помеѓу индустриските и електронските приклучоци за жици

2022-12-20

Која е разликата помеѓу индустриските и електронските медицински приклучоци за жици? Индустриски жици темперамент обработка и обичните електронски жици темперамент е многу различни. Индустриските жици обично се со висока струја, барањата за жици се исклучително високи. Кога наизменичната струја ќе помине низ жицата, струјата ќе се концентрира на површината на жицата, така што отпорот на жицата се зголемува, а се зголемува и губењето на моќноста, што е ефект на кожата. Колку е поголема фреквенцијата на промена на струјата или напонот, толку е позначаен ефектот на кожата.

Во обработката на индустриски појаси, ефектот на кожата е еден од најосновните процеси на изобличување во линијата на сигналот, а исто така може да биде најзанемарен и погрешно разбран. Ефектот на кожата може да биде неконзистентен во преносот на високофреквентни сигнали поради различните компоненти на предавателот. Слично на тоа, на старите жичани проводници, ефектот на кожата ги поттикнува сигналните струи да отскокнуваат низ повеќе жичани жици, создавајќи остри ознаки за звукот.

 Skin effect can be used to surface quench metal in industrial wire harness machining. In addition, skin effect is also one of the methods of electromagnetic mask, which can be used to prevent the penetration of high frequency electromagnetic waves into good conductors to make electromagnetic mask device, which is also the reason for poor cell phone signal in the elevator.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept